Kuntavaaliehdokas Minna Hokkanen, 82
Olen 40-vuotias neurokirjava yksinhuoltaja. Ala-asteikäisen lapsen lisäksi kotona minua viihdyttää myös jalorotuinen espanjalainen karavaanarikoira, joka luulee olevansa kissa.
Olen nyt kolmatta kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Aiemmin olen ollut arvan heiton päässä varavaltuutetun pestistä, yhden kauden vapaa-aikalautakunnassa ja nyt kolmatta vuotta vasemmistonaisten hallituksessa.
Paikallispoliittisia tavoitteitani:
Yhteisöllisyys ja asenne-esteettömyys
Haluan rakentaa asenne-esteetöntä kaupunkikulttuuria, jossa jokaisella on paikkansa ja erilaisuus on voimavara. Esteettömyydessä on kyse ihmisten moninaisuuden huomioonottamisesta rakennetun ympäristön suunnittelussa ja toteuttamisessa. Asenne-esteettömyys puolestaan tarkoittaa esteettömyyden tulemista todeksi ihmisten ajatuksissa ja asennoitumisessa toisia kohtaan. Se on yhdenvertaisuuden ja sosiaalisen integraation tietoista toteuttamista eli sitä, että palvelut ovat kaikkien saatavilla ja jokaisella on mahdollisuus kokea osallisuutta ja yhteisöön kuulumista lähtökohdista ja tuen tarpeista riippumatta. Asenne-esteettömyyden tiellä on usein tiedonpuute esimerkiksi neurokirjon ihmisten ja muiden vähemmistöjen erityistarpeiden ymmärtämiselle. Ramppien lisäksi meidän täytyy rakentaa ymmärryksen ja hyväksynnän siltoja näkymättömien esteiden yli.
Kulttuuri ja hyvinvointi
Kulttuurin, sivistyksen ja liikunnan tarjonnan tulisi olla mahdollisimman monipuolista ja eri väestöryhmien tarpeet huomioivaa.
Ne tulee nähdä perusoikeuksina, joiden pariin pääsy pitää mahdollistaa kaikille, ymmärtäen niiden arvon hyvinvointia ylläpitävänä ja ongelmia ennaltaehkäisevänä resurssina.
Ylöjärvelle tarvitaan vapaita harrastus- ja kulttuuritiloja omaehtoisen kulttuuritoiminnan ja osallistavan yhteisöllisyyden mahdollistamiseksi.
Vihreä kaupunki
Asuntopolitiikkaa tulee tehdä ympäristökestävästi asukkaiden ja luonnon ehdoilla, ei sijoittajien ja rakennusyhtiöiden voitontavoittelu edellä. Kaupungille tarvitaan omaa kohtuuhintaista asuntotuotantoa lähiluonnon tärkeys mielessä pitäen.
Ihmisille pitää mahdollistaa vähemmän kulutuskeskeinen ja enemmän luonto- ja kulttuurikeskeinen elämäntapa myös kaupunkisuunnittelulla ja kaavoituksella.
Vähemmän aitoja ja lisää viihtyisyyttä viheralueilla, viherseinillä, niityillä, puutarhoilla ja puistoilla, sekä puista suojaa ja varjoa.
Esteetön kaupunkitila kuuluu kaikille ja siellä pitää voida oleskella ja kokoontua yhteen myös ilman ostopakkoa.
Julkisilla pitää päästä joka paikkaan huokein hinnoin ja aurauksessa tulee ottaa paremmin huomioon kevyt liikenne, liikuntaesteiset sekä lastenrattaiden kanssa liikkujat. Pyöräteiden kuntoon on panostettava kaikkina vuodenaikoina.
Turvallinen kasvuympäristö
Ennaltaehkäisevä työ maksaa itsensä takaisin. Lapsiperheiden palveluihin, varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja nuorisotyöhön tulisi panostaa reilusti resursseja, jotta hyvinvoivat työntekijät ehtisivät tehdä työtään täysin sydämin.
Koko kasvun ajalle tulisi turvata riittävä tuki jokaisen erityistarpeet huomioiden sekä turvallinen ja esteetön oppimisympäristö, jotta jokainen voisi toteuttaa itseään parhaalla mahdollisella tavalla ja lapsista kasvaisi hyvinvoivia nuoria ja aikuisia.
Inklusiivisuus opetuksessa ei saa olla säästötoimenpide, vaan tosiasiallista oppimisen ja osallistumisen esteiden purkamista erilaisin tukiresurssein, jotta jokainen voi tuntea olevansa hyväksytty ja arvostettu kouluyhteisössä.
Työltäni olen tekstinkäsittelijä, koulutukseltani mediapalveluiden toteuttaja. Vapaa-aikaani käytän mielelläni mm. feministisissä kiroiluiltamissa, taiteen ja kulttuurin parissa, joogaten tai puistoissa tanssien.
Kirjavuutta päätöksentekoon –
Kasikaks, Ylöjärvi kaikille paremmaks!